De gevolgen van Oorlog; Jemen..

Hallo Allemaal..,

Terwijl hier de schappen vol liggen met eten, drinken; genoeg variatie aan keus.., is het elders in de wereld anders.. We richten onze aandacht op Jemen; waar het niet zo gemakkelijk is om aan eten te komen, medicijnen zijn ook niet toegankelijk en de dichtstbijzijnde arts is 30 km van je af.. Je zal door een oorlog’s geteisterde gebied moeten gaan, waar er wellicht wel sluipschutters op de loer liggen, om een arts te kunnen zien of die jou medicijnen kan geven is ook maar een vraag, daar is ook tekort aan..

De oorlog in Jemen eist veel slachtoffers, velen die dood gaan door de oorlog zelf, Cholera, maar ook veel mensen die dood gaan door hongersnood.. Maar..; geen zorgen hoor, op de radio valt genoeg te doneren aan goede doelen, zoals die zieke jongen, waarbij opgeroepen werd de nagels te lakken..

Doet me een beetje denken aan wat Stalin ooit zei; “One death is a tragedy, one million is a statistic..”

Wat is er aan de hand in Jemen? Hier een korte filmpje;

The War in Yemen Explained in 3 minutes

Maar, dat is maar het topje van de ijsberg.. Hier meer informatieachtergrond, ook over de Amerikaanse samenwerking met Saudi Arabie om Yemen te bombarderen..

The US may be aiding war crimes in Yemen

Zo is er ook deze filmpje, wat ook genoeg informatie geeft;

Wat gaat onze komende regering,Teflon Rutte 3 doen?? Soldaten sturen naar Jemen?? Zal me niks verbazen, we zitten nog steeds in Afghanistan..

Goed, volgens mij heb ik wel genoeg geschreven..

Groeten,
Rogier

Advertenties